Hei! Velkommen til min blogg!

Ser du noe du liker/ønsker? Ta gjerne kontakt på solvi.normann@hotmail.com eller sjekk ut min epla- butikk via linken øverst på venstre side.

torsdag 29. april 2010

How to do a One Piece:-))

Her er beskrivelse på hvilke mål du skal ta på barnet ditt eller deg selv, så legger du til antall ca du ønsker.

Her er delene tegnet og mønsterbeskrivelse.

Forts av mønsterbeskrivelse! Selvfølelig ble det feil vei, liggende i stedet for stående:-((( Selv om de var riktig vei når jeg lastet dem ned, håper at det er lesbart!! Hvis ikke får jeg scanne det inn, eller gjøre det på en annen måte, trykk på bildet så blir det forstørret!

Siden jeg ikke har scanner ble det skrevet på papir. Jeg har ikke skrevet ned til minste detalj, så en liten forutsetning er at man kan bittegranne om søm:-) Jeg har heller ikke mulighet til å scanne inn et helt mønster i orginalstørrelse, men et lite tips er å kjøpe Rutet mønster ark, de selger dette blandt annet hos stoff og stil. Man kan også legge en bukse og en genser på stoffet og klippe etter dette:-) Men husk sømmonn og antall cm ekstra når du klipper, en One piece skal være veldig romslig:-))) Håper det er forståelig, hvis ikke så spør du:-) Adr til hvordan sy glidlås er : http://www.husqvarnaviking.com/mediafiles/sewingroom/sewingroom_no.asp

Mønster på Heldress

Jeg har fått mange henvendelser på One piece dressen jeg har sydd, og mange lurer på om jeg har mønster. Siden jeg nå har en pause i bestillinger så håper jeg at jeg kan legge ut et mønster på hvordan sy en One Piece. Men jeg har lyst til å lufte interessen først å se om det er mange som ønsker dette:-) Så hvis du ønsker mønster/Syveiledning, SKRIK UT:-)))

onsdag 28. april 2010

Heldress til minstemann


En "One piece" til minstemann. Denne har jeg hatt planer om lenge. Men jeg har ikke hatt mere isoli. På mandag mens jeg satt å skrev på hovedoppgaven min ble alt veldig tungt og tøft når jeg skrev... jeg skriver om det å gi trygghet til pårørende hvor pasienten er i en palliativ fase og ønsker å dø i sitt eget hjem... så til tider er det ikke selve oppgaven som stopper meg men det er selve stoffet jeg sitter å leser som av og til kan bli for tøft. Det er viktig å innrømme for seg selv at man bare er mennesker og at vi som sykepleiere faktisk også har følelser, og av og til assosierer man seg med de ulike historiene... så da for å ha en liten gulrot og en glede på mandag hoppet jeg i bilen og tok meg en tur til Kr.sand på S&S, og dagen ble vellykket:-)) Så nå har jeg mange fine stoffer å glede meg over og jeg gleder meg til å sette saksen i de:-)

Mønster på hvordan sy pannebånd:-)

Først klipper du ut en bit på ca 50cm x 20, så legger du den dobbel og syr kortsiden slik som vist over.
Deretter bretter du det uferdige pannebåndet slik at det blir liggende slik

Så tar du de to ytterset stoffen mot hverandre hverandre, og putter inn de to andre som ligger i mellom, bakover.Pass hele tiden på at du ikke syr i de miderste stoffene, så syr du hele veien rundt på de ytterste stoffene til du har en åpning på ca 2-3 cm. Dette er vrengeåpning.


Slik ser det ut nå når du har sydd hele veien rundt, her er pannebåndet på vrangen, så vrenger du. Åpningen som da er igjen syr du for hånd eller med maskin. Jeg syr alltid denne på maskin:-) Men det er smak og behag:-)))





VIPS! FERDIG!


Ja da ble det endelig et mønster fra meg på pannebånd. Jeg legger gjerne ut flere mønster, må bare få tid til å lage de:-)(ta bilder å sånn mener jeg:-) Jeg har her brukt jersey fra S &S. Dette eksemplet her er i litt mindre str enn jeg pleier å lage. Denne er i str 49 X 20 cm. Vanligvis pleier jeg å ha 50 X 20 cm men det bestemmer du selv, og det kommer an på hvor mye stretch som er i stoffer. Og hvor stort barnets hodet er og ønskelig bredde på pannebåndet. Håper du /dere er fornøyd med mønsteret, bare spør hvis du lurer på noe og jeg blir kjempeglad for kommentarer:-))

mandag 26. april 2010

Pannebånd i fleng


Pannebånd som er sendt ut til Hesnes. Det er virkelig tid for bruk av pannebånd nå, hadde allerede sendt ut en del pannebånd dit, men de forsvant fort, så da måtte det sendes ut 12 stk til:-) Disse pannebåndene er veldig lette å lage, og hvis noen ønsker at jeg legger ut en tutorial på dette så skrik ut:-))

Veske til meg selv


Endelig en veske til meg selv. Vesken er sydd i kraftig bomull fra Ikea. Foret med sort bomullslerret. Vesken har en stor innerlomm og en hempe til å henge bilnøklene på. For de leter jeg etter alltid!

Mønsteret er eget, skulle gjerne hatt større hanker så jeg må nok modifisere det litt neste gang jeg syr meg en veske:-) Men fornøyd med første forsøk på veske med eget tegnet mønster.

Smekker til tantebarnet mitt:-)


2 smekker til tantes gutt. Disse ble gitt i dåpen(og selvfølgelig en vanlig dåpsgave) Teksten er inspirert av meldingen vi fikk da han ble født:-) Lyseblå jersey på fremsiden, og frottè på baksiden. Mønster er eget.

2 kosegensere som er reist ut til Hesnes







To gensere som oser av KOS:-) He he disse to genserne er ikke figursydd, men lett innsvingt. En modell som skal passe de fleste. Den blå i str s/m og rød m/l. Microfleece fra Stoff og stil. Mønster er eget. Begge har spiss hette, den røde har en ganske stor hette.Disse er allerede reist ut til Hesnes.

søndag 25. april 2010

Mye sying, men lite blogging...

Smekker i lange baner.. 12 stk som er sendt ut til Hesnes til salgs. Div stoffer fra S&S og AoH, Fleece bakside
Kleenexetui, 11 stk.. disse er også sendt ut til Hesnes. Takk til Unepune for oppskrift. Synes det er så fantastisk at folk er så snille å legge ut tutorials. Så siden jeg synes det er så gøy håper jeg selv at jeg en gang for gjort noe slikt:-)

Joda jeg syr ,men det blir lite blogging... har liksom ikke hatt helt piffen på å legge inn ting jeg har sydd, synd men hverdagen er litt stressete til tider med to små barn og en bacheloroppgave som snart skal leveres. Dagene består av skriving på oppgaven, ettermiddagen er forbeholdt familien og kvelden er avslapping eller sying, men skal prøve å få lagt inn det jeg har sydd, det har faktisk blitt litt ,men jeg må ta det litt etterhvert.

torsdag 15. april 2010

Give Away her hos meg:-)


Endelig har jeg fått summet meg til en give away her hos meg:-) og det har jeg snakket om lenge nå:-) Ser at telleren min har passert 5000 besøkende og det må feires:-)))) Og vil også si i samme slengen at jeg er utrolig glad for alle kommentarene jeg får på mine innlegg, prøver så godt jeg kan å selv være flink til å kommentere, men kan sikkert bli mye bedre:-)) Men ihvertfall over til give away: Det er altså trekning om 2 miljøvennlige handle nett(eller til annet formål om du ønsker det:-) Det ene er i limegrønt med blomstertrykk og det andre er i gammelrosa med blomstertrykk. Begge nettene har lukking med trykk-knapper så det kan rulles lett sammen når det ikke er i bruk:-)
Reglene er som de pleier å være i en give away:
1 lodd for kommentar på dette innlegget
1 lodd for fast følger på min blogg
1 lodd for linking på din egen blogg side, bruk gjerne bilde:-)
Mulig det også blir noen trøstepremier, men det er foreløpig hemmelig:-)
Trekning 15 mai!

Barnedåp til helgen:-)




Ja til helgen skal vi i dåp til lille Eivind som jeg ble tante til i januar. Barna trengte nye klær så da er det ikke annet å gjøre enn å ta frem saksen å klippe i vei. Klærne ble bonderomantiske og søte synes jeg og jeg har falt helt for denne stilen:-) Lille gutt fikk bukse med blå og hvite striper, skjerf og hjelm lue i samme stoff. "Bestefartrøyen" er privat. Så nå gjenstår bare nye sko så er antrekket komplett, og gleder meg til å kle han til lørdag, han kommer til å bli verdens skjønneste rampegutt:-))) jenta mi skal ha en hvit kjole med bomullsblonder(glemte å ta bilde av den.. Har sydd nye tights til henne i blå og hvite striper med et tilhørende pannebånd:-) Hun mangler også sko, så i morgen står det på gjøre listen:-)Alle stoffene er fra stoff og stil. Mønster fra meedom og gynther og egne mønster:-)

lørdag 10. april 2010

Et praktisk nett!




Da ble det er praktisk nett til mammaen min. Hun og pappa kom en tur igår kveld, hun hadde da med en oppskrift på dette nettet og lurte på om jeg kunne sy et slikt til henne da de snart skal på tur. Idag var hun avgårde å kjøpte stoff og kantbånd. Og dette ble resultatet, synes det ble veldig fint og veldig praktisk da man bretter det sammen og lukker igjen med en trykkknapp. Veldig enkelt å ha med i veska når man skal av å handle. Må nok sy meg et selv for jeg er så himla lei av alle plastposene som hoper seg opp! Noen andre som er lei av plastposer eller??

tirsdag 6. april 2010

Tunika til meg selv.


Tunika til meg selv i lilla velour, med hvite ribber på ermene(som er korte) og hvitt fleece hjerte. Må innrømme at denne har jeg sydd ulovlig, og at dette stoffet ikke var beregnet på meg! Men saksen tok overhånd og plutselig bare klippet den i stoffet og ble denne tunikaen!! Skjønner ikke noe jeg! ;-) Vell... historien er den at jeg var på Meretes Atelier i Grimstad å kjøpte blonde, og da fikk jeg eller min datter dette stoffet av Merete for å prøve det ut , det var akuratt kommet inn i butikken og hun hadde ikke fått prøvd det selv, så da fikk jeg en gratis lengde:-)) Men Jenta mi valgte fargen og hun skulle ha en kjole sa hun..... ops! Så her sitter jeg da, med veldig dårlig samvittighet. Så hvis hun husker det og hvis hun vil ha den kjolen fortsatt bør jeg bare nikke pent og si at nytt stoff skal handles i morgen. mønster på denne tunikaen er rett og slett fri fantasi!(sånn går det når saksen klipper i vei:-)

Flodhest bukser


Da ble det enda en bukse til lillemann, denne er også med ekstra lange ribber (som spidermanbuksen) Den passet perfekt til ham, og jeg ser at han kan ha den lenge:-) I like! Når jeg laget denne, klippet jeg likegodt til en til, så det er to eksemplarer av denne, og den andre skal ut til Hesnes Gartneri:-)Limefarget bomull med flodhester og hvit ribb. mønster fra Welinder, men ekstra lange ribber(str 2 år)

mandag 5. april 2010

Og Bukse til lillemann:-)




Bukser er virkelig noe han guttebassen min trenger, ble bare en bukse idag, men blir nok flere. Må bare sjekke passformen på denne i morgen tidlig når han er våken:-) Mønster fra Welinder, men jeg har forlenget ribbene MASSE siden da kan han ha buksene lengre(og det liker vi:-) Har aplikert på to forskjellige spidermenner, ikke at guttebasse skjønner noe av det, men siden jeg brukte røde ribber følte jeg at jeg må "sprite" den opp med guttemotiv:-) Og han kommer nok til å synes at han var en tøff 1 åring senere i livet:-) Mohaaaaaha:-))))

Genser til lillemann


En genser til lillemann ble det også gitt(kommoden hans skriker etter klær nå, han vokser i racerfart så jeg rekker nesten ikke å få sydd nok) Mønster fra Meedom, med trykkknapplukning på skulderen, stoff fra Stoff og Stil. Og den er ikke helt ferdig, har ikke fått sydd kanten nederst.

Anorakk til gullgutten min:-)




Ja nå ønsker jeg våren velkommen med kun å sy vårlige klær, jeg klarer snart ikke vente med sommerklær heller, men uansett så trengte lillemann en vår jakke, og siden jeg ikke er spesielt glad i glidlåser så ble det en anorakk. Med aplikert på et spøkelse som jeg har klippet ut av et sengetøy. Mønster er fra Welinder str 2 år! (håper ikke den er alt for stor) stoff i grå dongri og blått med hvitt trykk fra stoff og stil.