Hei! Velkommen til min blogg!

Ser du noe du liker/ønsker? Ta gjerne kontakt på solvi.normann@hotmail.com eller sjekk ut min epla- butikk via linken øverst på venstre side.

onsdag 30. desember 2009

Ull er gull:-)


Da ble det en kjole/ tunika til meg selv i ull. Ull fra sybutikken i Arendal, og mønstret stoff fra S&S. Mønster er eget.( har knotet litt, med å lage innsnitt, men til å være første kjolen sier jeg meg fornøyd:-)

Redesign av nytt tøy.




Når det er salg kan man jo finne så masse fint stoff som kan brukes til noe annet:-) Kjøpte en singlet rød med hvite hjerter og en cardigan grå med røde hjerte knapper. Dette ble da en tunika til jenta mi. Ingen mønster , kun fri fantasi:-)) brukt rødt stoff fra en t-skjorte til for i hetten.

mandag 28. desember 2009

Kjøpt meg ny symaskin:-))))

Fått en del penger til jul av mams og paps og min kjære mann, så idag har jeg kjøpt med ny symaskin:-))))))) Gjett om jeg er fornøyd:-) Har frem til nå sydd på en bernette 55, som er helt grei, men takler dårlig litt motstand og utfordring, dette er en maskin som ikke er beregnet på så mye bruk som jeg bruker. Og snart kommer det en Husquarna 870 Quilt!!!! Jippi! Som jeg gleder meg! Jeg har faktisk litt sommerfugler i magen bare jeg skriver om det her! Ha ha ha(som en liten unge på julaften idag jeg!:-))) Mulig jeg får den før Nyttårsaften, åh! Det håper jeg:-)))) Tenker jeg må ha en mnd opplæring på den nye maskinen, huff åssen skal det gå, skal jo snart begynne på bacheloren i sykepleie også;-)) Men klarer det:-)

Tunika m hjerte aplikasjon.


Tunika i str 5 år fra Meedom. Stoff lilla babycord, og mønstret fra S&S. Må si at jeg ikke er helt fornøyd med dette mønsteret, kjolene blir jo SÅ store, denne er i tillegg sydd en del inn, og mere må sys inn, holder også på med en leggings til denne tunika.

En bjørn har sparket guttebassen i rompa!!:-)))




He he:-) Fikk en body til Nich til jul med bjørneavtrykk på, synes den var så nydelig, så fant jeg frem brun babycorn og lyseblå bomullsjersey fra stoff og stil, ble et avtrykk på den ene siden av rumpa:-) Hvis den ser skitten ut på bildet ser du helt riktig:-) For den ble brukt idag, og min sønn er en av de største grisene:-)))Mønster er eget.

torsdag 17. desember 2009

En liten partyveske


Fant ut at jeg hadde ingen veske å gå med i morgen når jeg skal på julebord, så da ble det en liten partyveske ikveld. Mønster eget, stoff fra S&S , foret med sort bomullslerret. Samme sølv stoffet som kjolen.

Vott til is-skrape


Ja ja da må man vell bare innse at det er iskaldt ute nå og det kommer masse snø, og det er is på rutene. Hva er vell mere deilig da å kunne skrape vinduene med en iskrape med en vott i ull og fleece:-) Mønster fra Reier og Dyrop. Og stoff er er litt rester og litt fra littavhvert:-)

tirsdag 15. desember 2009

Omslagkjole redesign.




Har nå vært i alle bruktbutikker som finnes her i distriktet for å finne noe retro stoff, men det var lite å oppdrive! :-( Fant noe, men det var mye som ikke var i bomull. Har her laget en omslagskjole til Mariell i str 110, likte godt fargene, og synes det ble kult med sort kantbånd på, bli nok stilig med en tights og en pologenser inni:-) Mønster fra Gynther men en del modifisert.

søndag 13. desember 2009

julegavetips?
















Hvert eneste år tråler man butikker og gater for å finne den optimale julegaven til en person som absolutt har ALT! Og man ender som regel opp med noe som man ikke blir helt fornøyd med. I år har jeg grublet og tenkt at disse personene skal få noe av meg som ikke de får av alle andre:-) Disse posene kan man lage et personlig preg på. Og jeg har tenkt å stappe de fulle av godbiter, enten i form av snacks eller noe hudpleie, el.lign. Disse selger jeg også, både med og uten motiv. Ønskes det et spesielt motiv kan dette sendes til min mail adr, feks bilde av barna og gi til en bestemor eller oldemor:-) Det skal jeg gjøre:-) Posene kan vaskes. Og jeg har også andre stoffer:-) Mønster fra S&S , men jeg har laget de større, 30 X 60. Pris pr stk 100,- m /motiv og 75,- u/motiv( lagde suttepose til guttungen oxo, er såååå lei av å lete etter sutten, så nå når vi finner en sutt skal den i posen:-))))

fredag 11. desember 2009

Votter




Votter i polarfleece fra S&S. Mønster fra Gynther. Disse skulle bli mine..... men de ble jammen for små, meg med mine små hender. Ja ja da får jeg sy noen nye. Disse er nok passelige til barn, ca 5-12 år. Selger de for 100,- + evt frakt. Ønskes det strikk eller enn ribb kant rundt håndleddet ordner jeg det:-)

Flere luer


Luer i str 3-7 år. Noen avviker fra str, pga stretchen i stoffet. Men har prøvd de på min femåring og de passet alle sammen. Den røde med fleecehjerte i litt stor i str. og de i turkis, er litt små i str. Disse luene er til salgs for 100,- pr stk + evt frakt. Ønsker noen en annen lue, med eller uten motiv, med annen farge er det bare å ta kontakt:-)

onsdag 9. desember 2009

julestrømper.


Et lite forsøk på å lage julestrømper til barna uten mønster. Resutatet ble så som så, men helt okei, hjemmelaget til oss selv går greit med litt småfeil. jeg ble litt ivrig når jeg skulle rive av papiret på det ene trykket så det ble dradd litt, og den strømpen ble oxo litt "slank" hvis man kan kalle den det;-) Hvit polarfleece fra S&S , hvit velour fra jysk. Fototrykkene har jeg laget selv, elsker slike bilder. Men har fått tak i noe dårlig overføringspapir, må nok få kjøpt meg noe nytt. Lyst til å lage klær med slike motiver. For disse motivene har jeg Mange av:-)

Sømbyste!


Jeg har hatt så fryktlig lyst på en sømbyste, og jeg hadde egentlig bestemt meg for å kjøpe meg en til jul fra mamma og pappa, men når jeg tok mine vitale mål, så stemte jo ingenting med meg i forhold til de som de selger på stoff og stil. Ellers så er det bare meg som ikke skjønte det helt, men ihvertfall kom jeg over hvordan man lager en selv!! Så det har vi altså da gjort, brukte da en rull med duct teip, en gammel t-skjorte av min manns, kraftig kleshenger og avispapir, og da er atså dette meg:-) Blir spennende å prøve den, skal få skaffet meg et stativ som den kan stå på. Hvis det er noen andre som har lyst til å lage seg en sømbyste så gå inn på http://www.burda.com/ og søk på duct tape( tror det var det jeg søkte på:-) Der er flere forskjellige måter å gjøre det på:-)

mandag 7. desember 2009

Må vell erkjenne at jeg er et surrehue....







Ja ja så må jeg vell erkjenne det, i går kveld når jeg skulle legge meg følte jeg at det var noe som skulle skje idag i barnhagen................... joda på månedsplanen stod der: NISSEFEST-alle barna kommer utkledd i nissedrakt! Ånei ånei.... kl var da 24.00, mannen løp på loftet for å se om han fant noe, men fant ingenting. Så da var det ikke annet å gjøre enn å finn fram stoff og saks å sette igang, for min snuppe hadde aldri gått i barnehagen kun med nisselue. Så i natt har vi sittet å klippet og sydd, min mann og jeg. Og vi ristet på hodet og lo av oss selv, mulig vi er like surrete begge to. Og mannen lærte seg hvordan man syr lue og kjole. Han måtte også inn å måle henne mens hun sov. Vi brukte ingen mønster( for det hadde vi ikke tid til!)Men vi var begge enige om at resultatet ble ganske bra :-)

søndag 6. desember 2009

Enda en sparkebukse


Sparkebukse til N. Str 1 år, men den ble veeeeldig lang så her ble det 3 trykk-knapper til å regulere lengden. Mønster Gynter. Babycord og jersey fra stoff og stil.

lørdag 5. desember 2009

Sparkebukse


Sparkebukse til en nydelig liten jente i julegave. Mønster fra Gynther. Stoff fra S&S.Str 6 mnd. Satt i dobbelt med trykk-knapper slik at lengden kan reguleres. Dette var et gøy mønster, disse kommer jeg til å lage flere av, og da til minstemannen min, i babycord.

fredag 4. desember 2009

Morgentimens produksjon.


Dette var det jeg rakk før minsten våknet etter første lur idag, så nå er jeg ferdig med en julegave til, nå er det bare litt igjen, så er jeg ferdig med det jeg skal sy i julegaver:-) Kjolemønster fra Meedom og lue fra Meedom. Fleecestoff. Nevner ikke str pga det er en julegave:-)

torsdag 3. desember 2009

Tunika til meg selv...


Hadde så lyst til å lage en tunika til meg selv, Hvit polarfleece fra stoff og stil, og sølv jersey fra stoff og stil. Har skrevet i hjertet med symaskinen: It`s LOVE..... vet jammen ikke hvorfor, men følte bare at det MÅTTE stå der:-) Hetten ser veldig stor ut når den ligger slik, men den ser ikke slik ut på. Har sydd kanter med sølvtråd, og det gjør jeg aldri igjen, den var helt grusom å sy med, selv om den var berenget på symaskin.

Julegave...


Kyse i fleece og votter i fleece. Mønster fra Gynther. Nevner ingen str da det er en julegave:-)

onsdag 2. desember 2009

julekjole til M (nesten) ferdig:-)))











Endelig var kjolen ferdig, har bare igjen å feste noen tråder inni og sette på bånd på jallen slik at den kan lukes igjen. Grå brokade stoff fra stoff og stil, rosa sateng som fòr og rosa tyll(ses ikke så lett på bidene) og rosa polarfleece alt fra stoff og stil. Mønster har jeg hentet litt fra flere bøker bl.a Meedom. og litt fantasi, må si jeg ble fornøyd med resultatet, men det var litt av en jobb;-)og så må jeg korte ned litt på båndet på ryggen, men tenkte det var greit å ta de for lange enn for korte.