Hei! Velkommen til min blogg!

Ser du noe du liker/ønsker? Ta gjerne kontakt på solvi.normann@hotmail.com eller sjekk ut min epla- butikk via linken øverst på venstre side.

mandag 30. november 2009

Spiderman forkle.


Spidermanforkle til salgs. Samme modellen som Prinsesse. Pris 150,- + evt frakt

søndag 29. november 2009

Julebordkjole til meg selv







Da er endelig kjolen til meg selv ferdig, akk for en jobb når man ikke har mønster. har ledd en del av meg selv, har lagt på gulvet å tegnet omriss av meg selv på en ikearull med papir, godt at det ikke er synlig for naboene inn i stuen vår:-) Stoffet fant jeg på stoff og stil når jeg var der inne, dette har de ikke i netthandel, og gjett hvor mye jeg gav for det??? 29,90,-!!!! Og jeg har MYE stoff igjen:-))) Billigste kjolen jeg noen gang hatt. Kjøpte også strass-stenene, ser at jeg må ha en til på, men kjenner at jeg nesten har vegring for å sette på en til... huff for en %&%/ -jobb!! Men men det var verdt det:-) tror str blir ca 36/38

Første søndag i advent..


Måtte bare legge inn bide av min nye advent"stake", satt å lagde den i natt og synes den ble ganske bra:-)

Julegave.


Julegave til en søt liten jente, nevner ikke navn og alder, da mamman kan se på bloggen min:-) Mønster fra Meedom og dukkekjolen ble klipping og sying på frihånd. Viktig å matche sin dukke:-)

Stoff fra Stoff og stil.

fredag 27. november 2009

Bestilling av prinsesseforkle.


Prinsesseforkle med rosa kanter til en søt liten jente. Da er prinsesse en selvfølge:-) Måtte sy en liten smekke til lillesøsteren hennes også med teksten : I belive in farytails.

torsdag 26. november 2009

Luer.-)


Luer i fleece, med bomullsribb fra stoff og stil. Mønster fra Meedom. Str 86-92. Str er litt misvisende da den passer like godt for min 5 åring som min lille gutt på 9mnd. Så jeg vil si den passer for barn mellom 1-5 år. God stretch, og god passform. Selges for 70,- pr stk + evt frakt.

onsdag 25. november 2009

Enda et prinsesseforkle til salgs!:-)


Prinsesseforkle til salgs. Str er 3, men som sagt bruker min 5 åring det og kunne ikke hatt større. Kan også lage i andre farger på kantbåndet, og med annet motiv, feks spiderman eller Lynet Mcquen. Pris pr stk 150,- + evt frakt

Forkle til julebaksten:-)


Ja da ble det forkle til storesnuppa. Prinsessetrykk på voksmateriale, og rød/rosa kantbånd. Mønster fra Welinder. Str er 3 år, men M er snart 5 og jeg synes ikke at hun skulle hatt det noe større. Et praktisk forkle som er lett å gjøre rent etter bruk. Og forkle ble idag brukt til å lage kakemenn og Maryland cookies:-))))




tirsdag 24. november 2009

Resultat: Her kommer julius som alle vil se......:-)




...........han svinger seg i toppen av........? :-) Da ble det en dress til N, valgte lange ribber på bena for å få litt "ballong" fasong på buksen, og korte ribber på genser. Har brukt et mønster fra meedom på selve bolen, men ellers er det klipping og sying av fri fantasi:-)

mandag 23. november 2009

Redesign igjen......like it like it.....like it a lot....


Da har jeg ryddet på sy-rommet(på tide:-), og da skal jeg trylle noe av dette til lillemann. En brun genser og en turkis genser, og apefleece........ så da er det bare å gjette hva dette skal bli:-))))

Boken Blødt børnetøj...???

Har funnet en bok som heter Blødt børntøj..........men det er jo ingen bokhandlere som har den!!!! Noen som vet hvor jeg kan bestille den???? jeg har så himla mye fleece liggende, og denne boken er basert på sy av fleece, tror det er i denne boken de søskendressene jeg har laget er oxo.. Noen som kan hjelpe meg??? (en smule desperat!he he)

Resultatet av klærne ble dette:-)




Det ble en genser, klippet av bunnen på bodyen, laget en liten liten ribb der. Brukte armene på nattkjolen og sydde de fast inni. Laget hjerter som aplikasjon, for der var en liten flekk der:-) Skjørtet er bunnen av nattkjolen, og ribben er fra den andre tskjorten. Fant en leggings i skapet til M som jeg satte ribber på nederst på bena. Og store snuppa mi var SÅ fornøyd idag, stolt som en hane da hun kom i barnehagen, og det er ingen hemlighet at mamman syr ihvertfall;-)

Redesign:-) I love it!


Kom hjem fra hyttetur igår kveld og jeg kjente at jeg klødde i fingrene for å få sydd litt, eller ihvertfall gjøre noe klart til idag. Gikk inn på syrommet, og da fant jeg jo litt av hvert. En Body fra cubus, en tskjorte fra Cubus og en retro nattkjole fra Lindex. DEt var utgangspunktet for å skape noe nytt til eldstejenta.

fredag 20. november 2009




Luer og halstørkler til lillemann. Lue er mønster fra en annen blogg, skulle gjerne linket til henne, men jeg er ingen datakyndig person, men hvis noen vet hvordan jeg gjør det så skal jeg gjøre det. Stoff fra stoff og stil. Begge luene ble små:-( egentlig er mønsteret fra 3-7 år, men jeg tok av en del, men tydligvis for mye! Den med sorte striper går an å bruke, men ikke den blå med stjerner, den må en mindre gutt få:-)



Redesign! Tid for storesnuppa å bruke nattkjoler og pyjamaser, men det er mye smått der, så fant jeg en natt tskjorte fra tantes avlagte klær, så hadde jeg det nydelige lille martine stoffet i bl
ått, som passet til den blå skriften:-) Tok utgangspunkt i mønster fra en tunika av Meedom.

Lillemann trengte nye smekker, kaster de etterhvert som de blir stygge, og all barnemat setter jo flekker synes ihvertfall jeg:-( Mønster er eget, klippet ut hvir frottè fra et nytt håndkle, strykemerker fra stoff og stil, og bånd fra Nille
Hadde som sagt lovet og lage like luer til min datter og hennes venninne, og dette ble resultatet. Gml rosa med stripete struktur fra stoff og stil og brun krone er en rest

tirsdag 17. november 2009

Jeg fikk en LYS Idè:-)






















Ja nå har jeg brukt noen dager på å tenke, brette papir, klippet og prøvd. Jeg ville lage et rundpinneetui som ikke tok stor plass, som man kunne dele i flere deler, feks når man holder på å strikke og man ikke skal jo da ikke bruke alle pinnene samtidig, at man slapp å ha med hele etuiet sammen med strikkestøyet. Og når man ikke bruker rundpinnene har man dem samlet på en plass. Man kan også sette på flere lommer etter hvor mange rundpinner man har. Jeg har 6 lommer på min, fordelt da på nr 2,5- 3-3,5-4-4,5- og 5,5-6-7-8 og 9 i en lomme. Har også laget de i rekker og nummerert de slik at man lettere har oversikt over pinnene sine. Jeg har laget den slik at hvis man skal bruke nr 4 feks så tar man denne ut(brukt borrelås) og setter hele etuiet sammen igjen:-) Og trykkknapper på selve lommene.Litt vanskelig å forklare, men bildene forklarer kansje mere? :-) bildene kom jo selvfølgelig i feil rekkefølge:-((( bilde 1 er i bunnen...

søndag 15. november 2009











Luer og pannebånd:-) Har sydd luer og et pannebånd til mine nieser og nevø. Alle stoffene er fra stoff og stil. Mønster er eget. Gammelrosa lue med brun krone på er i vanlig barnestr. ca 4- 10 år. Lue i brunt med gammelrosa krone er i str 2 år. Pannebåndet og sort lue på var jeg veldig spent på om min nevø på 10 år vile like, og det falt hvis i smak:-) Min datter og niese på 7 år bestemte at det skulle være stjernestoff på den sorte luen, og min nevø ville at den skulle være "baggy" og det ble den:-)

onsdag 11. november 2009

Søskendresser:-)











Hadde så lyst til å sy noe som var nesten likt til mine to små, siden det er gutt og jente ble det ikke helt like farger, men grunnfargen er lik. Mønster hadde jeg ikke så ble en del tegning og måling, men synes resultatet ble bra til slutt.Har sett noen lignende dresser i en blogg for lenge siden. Tenker storesøster synes det er stas med lik dress til lillebror i morgen når vi skal i barnehagen. Polarfleece i koksgrå fra stoff og stil og noen fleece rester i rosa og turkis. Luene ble også fri fantasi, synes faktisk de ble veldig kule:-) Jentedress i 5 år og guttedress i 8o.

mandag 9. november 2009

Pull over til N


Idag fikk jeg 3 nye sybøker i posten:-) Jippi:-) Så da ble det en vest til N i full fart. Mønster fra Meedom i str 80. Stoff fra stoff og stil. En smule skuffet over den marinefargede ribben. Den var jo så tynn at den var jo nesten gjennomsiktig!! Og forferdelig å sy i! Men resultatet ble greit nok:-)


Vest og skjørt til M. Mønster fra Meedom i str 5 år. Stoff med stjerner fra stoff og stil og lilla fra en fleece teppe. Skjørte var veldig stort i str. Og det har jeg merket med andre ting jeg oxo har sydd, eller så har jeg en liten 5 åring??? trodde hun var helt på normalen:-)



Nissejente:-) Skulle sy like luer til M og hennes venninne, denne luen her. Alt som kunne gå galt gikk galt, brukte 2 timer på denne luen og er ikke fornøyd med resultatet. Skulle laget to nye ikveld, men kjente at motivasjonen var der absolutt ikke;-) Mulig jeg syr noen andre luer til de i morgen... Mønster er fra Alt om håndarbeide, og stoff er to forskjellige fleece.

fredag 6. november 2009

Leke til minstemann


Leke til lillemann... Har sett disse en eller annen plass, men vet husker ikke hvor. Uansett er den sydd av sengetøy fra Kid, og masse ulike bånd. Lillemann likte den kjempegodt:-) Har platevatt og aluminiumsfolie inne. Aluminiumsfolien for at den skulle lage lyder, men det anbefales ikke:-) For storesøster har klart å klemme den sammen til en ball i det ene hjørnet, så den knitrer ikke lenger:-) ha ha ha. Burde heller brukt bakepapir:-) Men men...

torsdag 5. november 2009



Enda en smekke til lillemann, istedet for borrelås, har jeg brukt bånd på ryggen.

onsdag 4. november 2009



Babydress/Overall, str 62 (ca) Fleece fra Jysk, Ribb fra stoff og stil. Mønster eget.

Lue til M. Stripete jersey fra stoff og stil, hjerte i velour fra stoff og stil . Mønster er eget.

Smekke til lillemann, disse kommer jeg til å lage flere, selv om det var igrunn litt av en jobb:-( Men uffatlig greie når man har en liten gutt som spytter maten ut:-) lyseblå bomull er et laken, hvit frottè fra et håndkle fra Jysk, Mønster har jeg tegnet selv:-)

tirsdag 3. november 2009

Har nå fått bestilt navnlapper til å merke klærne jeg syr, har også bestilt 3 nye bøker om å sy barneklær(yeah!!!) Så nå må jeg bare smøre meg med tålmodighet å vente. Igår sydde jeg joggedress til prinsesse M, men hun skulle absolutt ha den på seg i barnehagen idag, så nå er den skitten... bilde kommer senere. Tenkte å lage litt smekker til lillemann idag, MED armer!! Den gutten kan jammen grise:-)) så da blir det smekker med armer. Kom forresten over et nydelig stoff idag, som jeg tenkte kunne bli til jakke til M, rosa prinsesse stoff. Betalte 20,- for det... nærmere 2 meter:-)) Var en rest:-)

søndag 1. november 2009

Ny kjole til M.




Jeg er så glad for at jeg har funnet min ho

bby med stor H. Men at å sy skulle ødelegge nattesøvnen min hadde jeg ikke trodd:-) De tre siste nettene har jeg ikke fått sove før klokken har nærmet seg tre på natten........... pga at jeg har ligget å tenkt på DENNE kjolen som jeg nå endelig har fått sydd. DEn har kvernet oppe i hodet mitt hele tiden. Så nå håper jeg har jeg får sove til kvelden.... bare ikke jeg får en ny ide om et prosjekt, men jeg er glad for at fantasien min er på topp for tiden, for jeg har ingen problemer med å finne ut av hva jeg skal bruke alle stoffene mine til:-)))))) Fikk forresten 1 1/2 søppelsekk igjen med avlagte klær av min svigerinne igjen idag, herlig!!!! Masse å sy av:-) Tusen takk Therese:-) Over til kjolen: Mønster er fra Meedom str 5år, fleece fra stoff og stil( mannen har bestilt lue av dette stoffet:-) blonde fra Quilten. Ikke lett å få prinsessen min til å stå slik at man får se hele kjolen(noen som elsker å posere:-). Men det er blonde rundt hele hetten, og rundt hele midjen, og kanten nede er blonde:-) Ribben på ermene er brettet inn.